Muslimanke iz bosne za brak. Ona traži njega za brak

Spajanje Partnera za Brak

Muslimanke iz bosne za brak

Jedna moja prijateljica, naprimjer, vrlo je sretna prihvatila ugovoreni brak, dok nije otkrila da njen muž ima grozne navike, pa je, naprimjer, ostatke od svoga jela bacao kroz prozor! Ako ima djecu, treba se dogovoriti sa rodicom ili pomoćnicom da stvari budu tako organizovane da djeca ne izgrade mentalnu sliku doma u kome oni nisu bitni, i gdje nisu dobrodošli. U protivnom, rezultat će biti da djevojke muslimanke - ili veliki broj njih - neće imati za sebe muslimana koji bi im mogao ponuditi brak. Ljut na Hafsu upozorio ju je da to više nikada ne čini. Sve opcije treba da budu uzete u obzir otvoreno i korektno. Muslimanka vodi brigu o svojo čistoći, namazu, postu, zekatu, hadžu. Tu postoji jedan vrlo važan uvjet. Princip je da gost ne treba ostati tako dugo da postane opterećenje.

Next

DUŽNOSTI ŽENE MUSLIMANKE

Muslimanke iz bosne za brak

Allah je zabranio brak sa mnogobošcima i naredio nam da se ženimo osobama od vjere. Božiji Poslanik sallallahu alejhi ve sellem je kući došao pomalo uplašen ali Hatidža je povjerovala i njegovo poslanstvo i počela da ga bodri govoreći da to može biti samo objava od Allaha. Nakon udaje prozvali su je 'Ummu 'l-mesakin', 'majkom siromašnih' zbog njene darežljivosti prema siromašnima. Nisam stidljiva, nije problem ako si ti malo stidan. Ono nije tu kao stalna odlika univerzuma.

Next

Vodic za muslimanski brak

Muslimanke iz bosne za brak

Za to su potrebni jasni i kategorički dokazi, i to nije prepušteno pojedincima. Mnogo je stvari koje bi vaš partner želio raditi a za koje će naći da ih više u braku ne može činiti. Neki brakovi doslovce umru u medenom mjesecu, kada neka ružna, neočekivana navika bude iznenada otkrivena u intimnosti spavaće sobe. Zamisli da su prljave čarape nešto što nikako ne podnosiš a da ih tvoj muž nosi dok se ne zalijepe za zid kad se na njeg bace. Na kraju će biti bačen u vatru.

Next

Upoznavanje sestre muslimanke i brata muslimana

Muslimanke iz bosne za brak

Sve u životu je poklon i niko nema pravo ni na šta. Озбиљна стабилна и природна дама. Ipak, razumno je biti svjestan ovih pitanja makar i ne bili u stanju dati sve odgovore, te o njima otvoreno govoriti sa potencijalnim supružnikom. Kakvog li doprinosa kućnom budžetu! Ukoliko šejtan ne bi smatra da čovjek ima jak iman, ne bi mu ubacivao sumnje i ne bi bio toliko ustrajan u tome. Allah će zbilja sve grijehe oprostiti! On obnavlja duh, odgoni tugu, ljutnju i crne misli, i zapreka je mnogim bolestima. Bracna prava i obaveze jedne krscanke su ista kao i jedne muslimanke, s tim da ona moze zadrzati svoju vjeru. Jednom kad je Aiša bila optužena za preljubu, a drugi put kada je u svoj dom doveo Koptkinju Mariju.

Next

Brak između muslimana i nemuslimanke: Uvjeti za brak

Muslimanke iz bosne za brak

Volim kada me drže za kosu i bez prestanka snažno tucaju u usta, tada se osećam posebno droljasto što mi vlaži pičku do besvesti! Kao i mnogi drugi danas, i vi ste možda u brak ušli sa očekivanjima koja nisu bila mnogo realistična, a kada ona nisu ostvarena, postali ste veoma razočarani i očajni. Naše duše žele znati ko smo, šta smo, zašto smo ovdje, kuda idemo i kako tamo možemo stići. Kada uđe u nju, Bog mu upiše sto dvadeset dobrih djela. O praksi Božijeg poslanika, a. One su fizičke, emocionalne i duhovne. Svaka muslimanka koja išta vrijedi, naći će zadovoljavajući način ispunjavanja svojih obaveza, a svaki musliman koji ovo ima na umu trebalo bi da je podrži u tome, da ima simpatije prema njoj i da je spreman pritrčati u pomoć kada se za to ukaže potreba.

Next

Brak između muslimana i nemuslimanke: Uvjeti za brak

Muslimanke iz bosne za brak

Čak je i vaše tijelo dar u kome uživa ili ne uživa vaša duša za vrijemc svog kratkog boravka na zemlji. Tragično, ista sudbina očekivala je malog Ibrahima. Ostaviti djetinjstvo iza sebe i postati suprug i supruga je, ako izuzmemo prihvatanje islama, najvažniji korak koji ljudska bića mogu učiniti u interesu svoje sreće i dobra. Oni su upoznali mnoge nevolje i boli bračnoga života kao i njegove radosti. Potrebno je vrijeme da se dva života harmoniziraju.

Next

Ona traži njega za brak

Muslimanke iz bosne za brak

Plemenitog Poslanika je voljela do svoje smrti, bila njegov prvi sljedbenik i utješitelj u mnogim krizama. Da li dobre strane vaše voljene osobe pretežu nad onim lošim? Međutim, ona je kao kći plemenskog starješine tražila časniju sudbinu. Historičari se i danas dive velikoj ulozi koju su muslimanke imale u srednjovjekovnoj ekonomiji, a što je bilo moguće zahvaljujući činjenici da islamsko pravo daje ženi pravo da posjeduje i raspolaže imovinom neovisno od njenog muža, pravo koje je na Zapadu ženi priznato tek početkom 20. Mala riječ, ili fraza ili gest je to što je potrebno kao neka vrsta 'bijele zastave'. Zanimanje: Profesorka Opis: Mmmm toliko sam napaljena kao da nisam imala seks godinama! Drugi aspekt dobrodošlice je u velikodušnom prijemu gostiju, što, se smatra važnom islamskom obavezom. Jednom kada je neki siromašni čovjek došao do njene kuće da traži hrane, ona je imala brašna za samo jedan obrok.

Next

Udaja muslimanke za nemuslimana / Klanjanje namaza pred njegov istek (šejtansko došaptavanje)

Muslimanke iz bosne za brak

Pa mnogi govore Allah je moj Gospodar, ali životom govore da ima mnogo prečih stvari prije zadovoljstva Uzvišenog Allaha. Nažalost, ono što se u islamu naziva­ nevinost, čestitost i krjepost danas sve više gubi društvenu vrijednost pa se djevojka koja nema ljubavnika i ne upražnjava seksualne odnose prije braka smatra nazadnom i društveno odbačenom. Poznati ajeti koji spominju jednakost muškaraca i žena vjernica su objavljeni nakon njenog propitivanja zašto Kur'an rijetko spominje žene vjernice. Budite tolerantni prema onome što druga osoba voli i ne voli. Bog vam ih je dao kao emanet i Svojom riječju dozvolio vam njihove intimne dijelove tijela. Ne znamo koliko je godina Zejneba imala kada se udala za Zejda, ali je moguće da je Poslanik aranžirao ovaj brak jer se bojao da se ona nikada neće udati. Što se, pak, tiče riječi Uzvišenog: Ne ženite se mnogoboškinjama i: U braku mnogoboškinje ne zadržavajte, može se reći da su ti ajeti općeniti, a njihov smisao je specificiran u suri El-Ma'ide, ili se može reći da se izraz mnogoboškinje u kur'anskoj jezičkoj praksi ni u kom slučaju ne odnosi na sljedbenice ranije Objave s obzirom da Kur'an te dvije kategorije spominje odvojeno jedne iza druge kao što je slučaj u više kur'anskih tekstova, pojašnjava El-Karadavi.

Next